Rabu, 8 Mei 2013

Please Help Me!!!!!!!!!!!



Adik kesayangan aku sorg... 
Muhammad Ikmal yang semakim hencem sejak jadik kurus...
Before nie berat dia 70kg..
Now 60kg...dalam masa 3minggu jer!...
memang betul² berkesan la produk yang dia makan tue.. 

Dalam hati aku dah memberontak nak makan produk nie.. 
tapi bila tengok label botolnya yang tak ada kelulusan KKM risau pulak aku...Dalam dilema jadinya..perlu ke aku makan produk nie jugak lepas tengok result adik aku yang dah berjaya menurunkan berat badannya tue... jelosssssss.. ;(

Ada tak yang nak tolong bantu aku bagi pendapat pasal produk nie..
 psst~ My Sayang nak figure aku macam anak dara dulu...
Gila ka!!!! tue 10thn yang lepas!!! sobs...
tapi mybe tak mustahil kot boleh dapat balik figure tue kalau aku ambik produk nie!

So please help me??? 
" Adakah Produk Figure Up nie Bagus & Selamat?"

p/s :- Amaran keras! Please jangan ada yang nak ambik picture adik aku yang aku share kat sini p buat testimoni pulak ..
aku tak izinkan yer..aku share nie just untuk tatapan kawan aku kt ofis yg baru nak cuba produk nie..



Info Terkini ~ Klik Sini!











24 ulasan:

  1. ooommaaiiigoodddd.....cepat nyer effect??tergoda jugak neyh

    BalasPadam
  2. itu la..mmg tergoda dgn resultnya yg cepat..tp still takut nak try..;( @Bella Isabella

    BalasPadam
  3. Figure Up..mmg tgh dok femes produk nie..masalahnya produk nie tak ada kelulusan KKM.. tue yg takut nak try..tapi serius mmg cepat turun berat bdn...;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  4. wah! memang betul2 berkesan lah, tp xd kelulusan kena be aware ckit laa..

    btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

    insanbiasabiasa@blogspot.com

    BalasPadam
  5. Sbb tue la sya xberani nk mkn lg..huhuhu.. :p @Teena Tna

    BalasPadam
  6. so far adik u mkn ada pape side effect tak? kalau mcm bahaya je better stop dulu u tunggu kelulusan kkm. risau plak i yelah boleh turun dgn cepat kan

    BalasPadam
  7. So far dia makan katanya kerap dahaga jer la..lain tak dengar pulak dia mengadu.. dia kta mmg tak lalu nk makan.. tgk kfc pun dia buat bodo jer skrg.. tapi tue la i still takut jugak mana tahu lambt sikit ke kesan sampingan nk nmpk kan...@cha

    BalasPadam
  8. nak try jgk la.. hahaha...
    bpe harga? mkn kena kawal ke? kite ni jenis xleh tgk mkn.. asal ade je ngap.. wlaupun dh knyg... haha

    BalasPadam
  9. produk nie adik akak jual.. nnti tnya dia..akak pun tak tahu harga brp..hehehe.. adik akak makan so far dia kata mmg tak rasa nk makan..tgk kfc pun dah buat derk jer.. berkesan la kot..hehehe. ;p @ADILLA

    BalasPadam
  10. adik kawan saya,sekarang berada di wad icu hospital labuan..dia muntah darah dan stlh d selidik dia mengalami pendarahan d usus..berak pn dia berak darah,doktor nk kaji balik ubat tu kemungkinan perkara ini di sebabkn pengambilan ubat tersebut..sma2 kita doakn agar adik kwn sy itu cpt sembuh...amin

    BalasPadam
  11. adik kawan saya,sekarang berada di wad icu hospital labuan..dia muntah darah dan stlh d selidik dia mengalami pendarahan d usus..berak pn dia berak darah,doktor nk kaji balik ubat tu kemungkinan perkara ini di sebabkn pengambilan ubat tersebut..sma2 kita doakn agar adik kwn sy itu cpt sembuh...amin

    BalasPadam
  12. Tq dear..good info nie..Semoga adik kawan u cepat sembuh..kesian kat dia..;(@Tanpa Nama

    BalasPadam
  13. produk ni kalau ambil kene minum air byk2 utk elakkan side effect..sama juga kalau kite ambil produk yg ade gluta tu..ni sy dpt tahu drpd pemborong produk..

    BalasPadam
  14. SALAM del ade jual, dan del pom makan, kalau nak leh klik link ni :

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=650313628331416&set=a.650312994998146.1073741826.100000583548402&type=3&theater
    PM/mesej/whatsapp:011-19446371/ BBM:2A85AB19 utk pertanyaan lanjut :)

    mgkin kesan tu sbb :
    Tidak Sesuai Untuk :
    * Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular
    * Ketagihan dadah, ubat atau alkohol
    * Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati

    RM60 termasuk pos!!! :D

    KENAPA MEMILIH FIGURE UP?
    1. Berat badan naik bagai dipam-pam!
    - Masalah berat badan menjadi kian menular dalam masyarakat kini, penyebab utama nya ialah faktor keturunan, kehamilan, pola makanan, ubat-ubatan dan lain-lain.

    2. Macam2 dan cuba belum menunjukkan hasil!
    - Pelbagai cara telah dilakukan seperti diet, bersukan, sedut lemak, sapu losyen pelangsingan dan telan bermacam-macam pil kurus di pasaran. Namun berat badan masih tidak berubah malahan semakin gemuk! Lebih parah apabila gagal berdiet kerana tidak dapat mengawal selera makan.

    JOM CUBA FIGURE UP!!

    -Kapsul Figure Up dihasilkan 100% dari bahan semulajadi yang berkesan membakar lemak dan melangsingkan badan dengan mudah, cepat dan selamat terutama di bahagian badan di mana lemak mudah terkumpul seperti punggung, peha, lengan dan perut.

    - Ia diadun sempurna dengan pelbagai jenis tumbuhan seperti Garcinia Cambogia, ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera, serta tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya yang boleh memberi kesan buruk kepada pengguna seperti cirit-birit dan alahan.

    KANDUNGAN BAHAN AKTIF:

    1. Garcinia Cambogia (Asam Gelugur) - Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukan lemak di samping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukan nya lemak. Ianya juga begitu berkesan mengawal selera makan, mengurangkan kolesterol, menambah tenaga, merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis dan darah tinggi. Ia juga mampu mengelakkan kegemukan semula selepas mendapat berat badan ideal.

    2. Ekstrak Green Tea (Teh Hijau) - Juga dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah serta mengatasi keracunan makanan. Teh hijau berupaya membunuh bakteria serta dapat merawat penyakit cirit-birit dan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser dan mengurangkan risiko pelbagai penyakit lain termasuk esophagus, paru-paru, payu dara dan penyakit jantung.

    3. Citrus Aurantium - Juga dinamakan bitter orange. Ia diguna sebagai bahan mengawal berat badan. Anta kelebihan nya ialah meningkatkan kadar metabolisma, mengawal selera makan, membakar lemak dan membantu sistem pencernaan berfungsi pada tahap normal.

    4. Aloe Vera – Kelebihan tumbuhan ini adalah untuk sebagai pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan mengatasi masalah sembelit.

    DOS PENGAMBILAN :

    - hanya 1 biji sehari sebelum sarapan, diikuti dengan segelas air suam/bersih.
    - tidak perlu mengawal makan, tapi banyakkan minum air bersih sepanjang hari untuk proses detox.
    - untuk kesan lebih baik, elakkan minuman berkafein, soya dan susu dalam tempoh beberapa jam selepas pengambilan kapsul Figure Up.
    Tidak Sesuai Untuk :
    * Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular
    * Ketagihan dadah, ubat atau alkohol
    * Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati

    BalasPadam
  15. salam del ade jual produk ni. dan del pom mkan .
    PM/mesej/whatsapp:011-19446371/ BBM:2A85AB19 utk pertanyaan lanjut :)

    klik link ini :
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=650313628331416&set=a.650312994998146.1073741826.100000583548402&type=3&theater

    mungkin golongan y tak sesuai tu sbb:
    Tidak Sesuai Untuk :
    * Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular
    * Ketagihan dadah, ubat atau alkohol
    * Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati
    * Wanita yang mengandung
    * Berumur kurang dari 18 tahun dan melabihi 60 tahun

    RM60 termasuk pos!!!

    KENAPA MEMILIH FIGURE UP?
    1. Berat badan naik bagai dipam-pam!
    - Masalah berat badan menjadi kian menular dalam masyarakat kini, penyebab utama nya ialah faktor keturunan, kehamilan, pola makanan, ubat-ubatan dan lain-lain.

    2. Macam2 dan cuba belum menunjukkan hasil!
    - Pelbagai cara telah dilakukan seperti diet, bersukan, sedut lemak, sapu losyen pelangsingan dan telan bermacam-macam pil kurus di pasaran. Namun berat badan masih tidak berubah malahan semakin gemuk! Lebih parah apabila gagal berdiet kerana tidak dapat mengawal selera makan.

    JOM CUBA FIGURE UP!!

    -Kapsul Figure Up dihasilkan 100% dari bahan semulajadi yang berkesan membakar lemak dan melangsingkan badan dengan mudah, cepat dan selamat terutama di bahagian badan di mana lemak mudah terkumpul seperti punggung, peha, lengan dan perut.

    - Ia diadun sempurna dengan pelbagai jenis tumbuhan seperti Garcinia Cambogia, ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera, serta tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya yang boleh memberi kesan buruk kepada pengguna seperti cirit-birit dan alahan.

    KANDUNGAN BAHAN AKTIF:

    1. Garcinia Cambogia (Asam Gelugur) - Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukan lemak di samping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukan nya lemak. Ianya juga begitu berkesan mengawal selera makan, mengurangkan kolesterol, menambah tenaga, merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis dan darah tinggi. Ia juga mampu mengelakkan kegemukan semula selepas mendapat berat badan ideal.

    2. Ekstrak Green Tea (Teh Hijau) - Juga dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah serta mengatasi keracunan makanan. Teh hijau berupaya membunuh bakteria serta dapat merawat penyakit cirit-birit dan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser dan mengurangkan risiko pelbagai penyakit lain termasuk esophagus, paru-paru, payu dara dan penyakit jantung.

    3. Citrus Aurantium - Juga dinamakan bitter orange. Ia diguna sebagai bahan mengawal berat badan. Anta kelebihan nya ialah meningkatkan kadar metabolisma, mengawal selera makan, membakar lemak dan membantu sistem pencernaan berfungsi pada tahap normal.

    4. Aloe Vera – Kelebihan tumbuhan ini adalah untuk sebagai pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan mengatasi masalah sembelit.

    DOS PENGAMBILAN :

    - hanya 1 biji sehari sebelum sarapan, diikuti dengan segelas air suam/bersih.
    - tidak perlu mengawal makan, tapi banyakkan minum air bersih sepanjang hari untuk proses detox.
    - untuk kesan lebih baik, elakkan minuman berkafein, soya dan susu dalam tempoh beberapa jam selepas pengambilan kapsul Figure Up.
    Tidak Sesuai Untuk :
    * Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular
    * Ketagihan dadah, ubat atau alkohol
    * Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati
    * Wanita yang mengandung
    * Berumur kurang dari 18 tahun dan melabihi 60 tahun

    * HALAL
    * 100 Herba
    * Blh diambil ketika haid
    * Ibu yg menyusui bayi boleh amalkan (usia anak 7 bulan ke atas)
    * Mengandung tidak dibenarkan
    * Tiada pantang larang dalam pemakanan

    BalasPadam
  16. Nie i share apa yang i baru dpt tahu yer..semoga memberi manfaat..;p
    e-Media Permata

    Lagi produk pelangsingan dicemari bahan racun

    BANDAR SERI BEGAWAN, 30 Mei - Kementerian Kesihatan memaklumkan bahawa produk melangsingkan badan Figure-Up keluaran Biospecialty Food Trading, Selangor, Malaysia telah didapati dicemari dengan bahan racun berjadual dan ubat barat yang tidak diisytiharkan.

    Bahan pencemar Sibutramine dalam produk berkenaan boleh mengakibatkan kesan-kesan mudarat yang membahayakan kesihatan. Sibutramine adalah agen pelangsing yang tidak lagi disarankan penggunaannya dalam rawatan obesiti kerana ianya boleh menyebabkan risiko yang serius kepada jantung dan hati dan juga tekanan darah tinggi, degupan jantung yang tidak menentu dan sukar untuk tidur.

    Dalam kes-kes yang serius boleh menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang, kata Kementerian Kesihatan dalam satu kenyataan di sini hari ini.

    Menurut kenyataan itu lagi, Kementerian Kesihatan tidak pernah mengeluarkan kebenaran ke atas pengimportan dan penjualan produk tersebut. Berikutan dapatan ini, produk berkenaan adalah dilarang untuk diimport dan dijual di Negara Brunei Darussalam.

    Orang ramai yang menjual produk tersebut (termasuk secara online seperti melalui facebook) adalah diingatkan bahawa ianya adalah satu kesalahan di bawah Akta Racun 1956 yang mana menjual produk-produk yang mengandungi bahan yang dikawal di bawah Akta berkenaan akan dikenakan denda sebanyak $8,000.00 atau penjara selama enam (6) bulan, jika didapati bersalah.

    Tambahan pula, jika seseorang melakukan sesuatu diatas kecuaiannya sendiri yang membahayakan atau boleh membahayakan kehidupan manusia, jika didapati bersalah akan didenda sebanyak $16,000 dan dua belas (12) bulan penjara.

    Para pengguna yang menggunakan produk tersebut adalah dinasihatkan untuk berhenti menggunakannya dengan serta merta. Kementerian Kesihatan juga ingin memohon kerjasama dari orang ramai untuk melaporkan kepada Bahagian Penguatkuasaan Farmasi jika mendapati produk yang disebutkan di atas masih dipasarkan di Negara Brunei Darussalam.

    Untuk maklumat dan perhubungan lanjut, orang ramai boleh lah menghubungi Bahagian Penguatkuasaan Farmasi di talian 2230036, e-mail pharmacy.enforcement@moh.gov.bn atau di unit 2G8:04, tingkat 8, Kodominium Ong Sum Ping.

    Isnin

    Selasa

    Rabu

    Khamis

    Jumaat

    Sabtu/Ahad

    Copyright © 2013 Brunei Press Sdn Bhd. All Rights Reserved.

    BalasPadam
  17. saya pun mula2 ingat nak try juga Figure up nih...tp tgk cara dia sama mcm ACAI BERRY...

    takut nak makan produk2 kurus skang nih....kesan dia mungkin tak nampak skang..mana tahu 2-3 tahun nanti..

    BalasPadam
  18. farysa pun ada mkn tp xd plak effect pape kcuali dahaga la klau bgn tdo.tu pn sbb mnum air kurang.hehe.

    tp xtwulah kn. cpt jgk adik awk trun berat sbb afte 3 months bru farysa trun 7 kg.

    skrg ni kalau ade je produk tgh hot skit then kluar bahaya. dlu acaiberry terasa nk try tp lps ckp bahaya xjd nk try.ni farysa try,tp rsau jgk ble dh kluar mcm ni tp dkt brunei je. mcm kes tabita skincare tu,dkt singapore je. hmm.

    BalasPadam
  19. I think...persoalan ni dah terjawab bila tgk kenyataan akhbar dri bpfk.gov.my pasal Figure up ni.msuprisingly dah la takder KKM..dia pakai alamat palsu....owh sebab kita ni mudah sgt terpedaya nak kurus cepat.

    Saya ada share di blog saya tenntang cara pengurusan berat badan dengan sihat

    BalasPadam
  20. salam,adik akak umur brape ek..??nk tau sgt..

    BalasPadam
  21. @farysa
    Mmg btul product ni bahaya sbb ada sibutramine(ubat kurus). Mnggu lps stu kes dkt hosp sg buluh female lady 25years old dpt fulminant hepatitis(hati rosak) + renal failure. Dia mkn figure up for 1week. Hati2 dgn product mnguruskan badan. Yg berkesan cepat 2 yg bahaya.

    BalasPadam
  22. Sy dh mkn dkt sbln. Tp msuk minggu ke 2 sy mkn selang hri. Skg mcm2 skit dtg. Myesal sgt. Mlm x blh tdo tringt klo pape jd kt sy sape nk jge my baby boy. Ni ingt nk g chek up tp tkot sgt. Sy jd runsing! Hnya tuhan yg thu btpa sy myesal skg. Mlm td bru dpt thu psl effect produk ni. Tp sy dh alami plbgai symptom pelik sjak mgunaknnya..mohon doakn sy selamat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam awak.. risaunya farah dengar awak mcmni.. better awak g check up la.. atleast kalau apa2 kita boleh kesan awal.. pergi la demi anak awk k.. jgn lambat takut bertambah parah pulak nanti.. farah doakan awak tak apa2 k.. cuba minum air masak banyak2.. bagus utk detox jugak.. kalau apa2 yang awak nak share pm farah pun boleh k.. take care dear..

      Padam